Hus til salg i 1141 dage

Hus til salg i 1141 dage
21. juli 2017 Camilla West

Hus til salg i 1141 dage – solgt på rekordtid

Pressemeddelelse 21. juli 2017

En ejendom i Frederiksværk stod til salg i over tre år og blev pludselig solgt på under tre måneder. Loyalitet over for den lokale mægler er én af forklaringerne på, hvorfor mange danske boligsælgere oplever en høj liggetid. En unødvendig loyalitet mener JUST-SOLD, som oplever kundeboom i deres virksomhed, der sætter boliger til salg hos flere mæglere samtidig.

Tusindvis af danske boligers liggetid er svimlende høj, og når de endelig sælges, er det til en udbudspris langt under den oprindelige. Den svimlende høje liggetid var præcis dét, der skete for Michael og Ingrid, da de skulle sælge deres bolig på Lyngfeldtsvej 17. Da de i sin tid besluttede sig for at sælge boligen, gjorde de det, de allerfleste danskere gør – de gik ned til den lokale mægler. Resultatet var, at boligen stod til salg i over tre år hos tre forskellige mæglere uden aktivitet på salget.

Efter en lang og opslidende proces var Michael og Ingrid klar til at prøve en ny type løsning for at få deres ejendom på Lyngfeldtsvej 17 solgt. De kontaktede virksomheden JUST-SOLD, som de havde hørt kunne sætte skub i salget ved at udbyde huset gennem flere mæglere på én gang:

”Vi fik solgt vores bolig på under 3 måneder, og det forløb uden problemer, da den tredje mægler kom ind i billedet og varetog det praktiske professionelt og med god orientering undervejs. Vi kan kun sige, at vi har været helt tilfredse med forløbet og en entusiastisk mæglers pertentlige indsats.” fortæller Michael.

Misforstået loyalitet
JUST-SOLD åbnede forretningen i efteråret 2013 og oplever et boom i kunder, der ønsker en løsning med flere mæglere på salget samtidig. Problemet på markedet, forklarer stifter, Sebastian Kirchhoff, er netop, at man er loyal over for kun én lokal mægler i stedet for at skabe en naturlig konkurrence mæglere imellem:

”Selvom loyalitet er en god ting, er den desværre misforstået, når det kommer til salget af din bolig. For loyalitet sælger ikke din bolig – tværtimod. Mange boliger som Lyngfeldtsvej 17 rundt om i Danmark kunne have haft større mulighed for at blive solgt, hvis flere mæglerne kan fremvise samme bolig og dermed øge aktiviteten og salgsfladen.” siger Sebastian Kirchhoff fra JUST-SOLD.

Den traditionelle ejendomsmæglerbranche i Danmark har altid arbejdet efter den samme model, hvor der kun tilbydes én mægler på boligsalget og med en 6 måneders bindingsperiode. Et forretningskoncept som allerede er blevet sat på spidsen i andre lande, og som nu også bliver udfordret i Danmark:

”Dét at flere mæglere kan sælge ejendommen, appellerer til boligsælgerne. Mæglerne får jo mulighed for at sælge nogle ejendomme, som en anden mægler ellers ville have patent på. Det sætter gang i hjulene, og det får i sidste ende en bolig som Lyngfeldtsvej 17 solgt meget hurtigere.” siger Sebastian Kirchhoff.